X

Dnevnik mašinovođe na inostranim festivalima

Dnevnik mašinovođeFilm "Dnevnik mašinovođe", koji je svetsku premijeru imao na festivalu u Moskvi ovog leta, nastavlja život na inostranim festivalima, najavila je danas kuća Art Vista.

Srpski kandidat za nagradu Oskar biće prikazan već sutra na "Raidance film festivalu", gde će se ostvarenje scenariste i reditelja Miloša Radovića, naći među 10 filmova u zvaničnom, internacionalnom takmičarskom programu prestižnog festivala koji se odžava u Londonu od 21. septembra do 2. oktobra.

Ulaskom u takmičarski program film "Dnevnik mašinovođe" ravnopravno konkuriše za nagrade: najbolji film, najbolji reditelj, najbolji scenario, nabolji i glumac i najbolja glumica..

Sledi prikazivanje na Varšavskom festivalu, koji će se održati od 7. do 16. oktobra u programu nezavisnih, autorskih filmova - "Slobodni duh", kao i Festivalu u Stokholmu, koji se održava od 9. do 20. novembra, gde će se naš film takmičiti za glavnu nagradu - "Brozanog konja" i nagradu publike.

U međuvremenu publika će moći da ga vidi i na 40. "Sao Paulo International film festivalu", koji će biti organizovan od 20. oktobra do 2. novembra.

Radovićev film biće prikazan i na prestižnom ARPA Film Festivalu, ujedno najvećem festivalu nezavisnog filma u srcu Holivuda, 5. novembra u glavnom programu, kada će se takmičiti u konkurenciji za najbolji film.

U filmu "Dnevnik mašnovođe" glavne uloge poverene su Lazaru Ristovskom, Petru Koraću, Mirjani Karanović, Jasmini Đuričić, Mladenu Neleviću…

 

IZVOR: Tanjug

Pišite nam

Popunite formular ispod i pošaljite nam poruku

Ostanimo u kontaktu

Adria Film e.U. office@adriafilm.eu
Diehlgasse 4/11 +43 664 3790565
1050 Vienna
AUSTRIA